När behovet av en Naprapat uppstått

Ibland kan kroppen göra ont, som om lederna sitter fast eller slutat att fungera. Många gånger kan inte läkaren på vårdcentralen hjälpa dig med mer än att utesluta frakturer och andra medicinska skäl. Då kan nästa steg vara att besöka en naprapat. Du kan enkelt klicka dig vidare här om du vill ha hjälp av professionella naprapater.

Det här gör en Naprapat

För många är det ännu oklart exakt vad en legitimerad naprapat egentligen gör. Låt oss därför reda ut det. Ordet naprapati kommer från både tjeckiska och latin. Korrigera på tjeckiska heter napravit och det latinska ordet patos, som betyder lidande. Sätter vi ihop orden blir de ”korrigera lidande”, naprapat. De rättar alltså till det som orsakar att kroppen gör ont.

När vi inom medicin och vård dels lär oss mer om hur kroppen fungerar och dels vågar hämta influenser från andra delar av världen, blir också en naprapats kunskapsområde allt bredare. Det finns nämligen många olika tekniker och metoder för att rätta till obalanser i kroppen.

Dessutom är alla människor olika. Det betyder att vi svarar olika bra olika typer av behandlingar. När du besöker en Naprapat kommer du med andra ord få en helt individuell behandling anpassad efter just dig.