Träning och arbetet

Allt fler har stillasittande jobb och de som jobbar mer kroppen riskerar alltid att bli förtidspensionär på grund av förslitningar och skador. Vi behöver mer hälsosam rörelse i vardagen och på arbetet. Därför börjar många företag skapa möjligheter till hälsa på jobbet.

Företagsmassage

För dem som jobbar mycket och sitter still, blir kroppen stel och muskler förkortas. Kortare bröstmuskler och musarm är bland annat vanligt hos dem med kontorsarbete. I Stockholm har det vuxit fram en våg av hälsofrämjande chefer och företag. Numera kan du enkelt boka in företagsmassage i Stockholm för att ge sina anställda lite hjälp och avslappning mitt i arbetsveckan.

Träning på jobbet

I Japan har man problem med antal arbetsföra människor. Befolkningen blir allt äldre, det föds färre barn och landet har ingen märkbar invandring. De som kan arbeta måste kunna arbeta upp till hög ålder och då behöver företaget ta en aktiv roll i de anställdas hälsa. Många företag har inplanerade gympa under dagen, varje dag, samt att anställda får anpassade hälsoscheman baserad på deras vikt och hälsotillstånd.

Friskvårdsbidrag

Bidraget underlättar för företaget att hjälpa sin anställda till mer rörelse. Bidrag gör att anställd får möjligheten träna på gym, börja i ett idrottslag eller till och med få rida utan att behöva betala hela kostnaden själv. Friskvårdsbidragen kan också användas för att besöka en naprapat.

Många kommuner och universitet har också en regel att personalen får ta ut en ”friskvårdstimme” på arbetstid för att ta en promenad, meditera eller varva ned. Timmen kan fördelar på flera mindre tillfällen och påverkar inte flex eller lön på något sätt. Det är helt enkelt en betald timme för att träna och tänka på din hälsa.