Träna hemma – träna mer

Träning är en viktig del av att hålla oss frisk och hälsosam. Samtidigt är det många som har svårt att hitta tillräckligt med tid i vardagen för att träna regelbundet. Detta är nog något som småbarnsföräldrar speciellt känner igen sig i. En enkel lösning på det problemet kan helt enkelt vara att börja träna hemma.

Vad man behöver för detta börjar med frågan om vilken typ av träning man planerar att syssla med. Är det till exempel konditions- eller styrketräning man vill satsa på? Eller vill man kanske ha möjligheten att göra båda? Detta kommer att sätta grunden för de förutsättningar man behöver skapa hemma. När man vet vad det är man vill träna gäller det att hitta en plats hemma där detta faktiskt är möjligt. Alla har ju inte lyxen att kunna göra om ett helt rum till ett träningsrum, men det kan faktiskt räcka med att tillfälligt styra ett bord åt sidan eller liknande för att skapa tillräckligt med utrymme.

En viktig sak oavsett är att man väljer ett rum med bra ventilation. Om inte kommer man ha svårt att bli kvitt lukten av träningspasset. Sedan behöver man en del utrustning för träningen. Vare sig man är ute efter bara en uppsättning hantlar eller en komplett träningsstation kan man använda sig av en sajt som Gymkompaniet. Där kan man lätt skaffa sig allt man behöver för att utrusta hemmagym, både små och stora. När det kommer till vikter och maskiner i hemmet är det viktigt att tänka på åtkomsten av detta för små barn. Enklast av allt är så klart om man kan ha ett enskilt rum där det går att låsa dörren. Men det är ju som sagt inte möjligheten i alla hem. Det blir då viktigt att se till att all utrustning ställs bort och att barnen inte kommer i direkt kontakt med den medan man tränar.