För dig som arbetar inom vården

De som jobbar inom vården vet att det är viktigt att ha en tydlig och trygg kommunikation med sina patienter. Det är alltid viktigt att din patient känner att hen kan lita på dig och ditt omdöme.

Din patient

Din patient vill att du lyssnar och är lyhörd för vad denne har att säga. Att du kan se den enskilda individen samt tillåta patienten vara en del i sin egen sjukdom och vägleda hen igenom behandlingsprocessen.

Synlighet och tydlighet

Förutom att vara inkännande och kommunicera väl med patienten kan det behövas något mer för att hjälpa din patient att bli trygg med dig. För alla har inte ett minne som är på sin spets när det kommer till vården. Som patient kan det vara väldigt svårt att komma ihåg alla nya ansikten och namn. Det som kan hjälpa din patient sådana gånger är att du använder en namnskylt. För även om du sagt ditt namn kan det vara svårt för patienten att lägga det på minnet och känner kanske att det är pinsamt att fråga. När du skaffar din namnbricka så passa på och visa din lekfulla sida. Klicka här för att hitta produkter som du kan anpassa efter din stil och ditt jobb inom vården.