Så tar du träningen till nästa nivå

Fysisk träning är nyttigt för alla. Det stärker kroppen på flera olika sätt men har även visat sig ha positiva effekter på vår psykiska hälsa. Viktigt är dock att träna med förstånd och att ha ett balanserat upplägg. Det många kanske inte tänker på är att träningen i sig bara är en tredjedel av ditt träningskoncept. Övriga två komponenter utgörs av mat och vila/återhämtning.

Förbättring över tid

Vissa av oss vill bara röra på sig för att må bra och behålla hälsan. Men många har faktiskt högre ambitionsnivå än så. Har du väl fått smak för löpning, cykling, yoga eller tyngdlyftning så är chansen stor att du även önskar se förbättring över tid. Förutom de tre delarna vi nämner ovan är det också viktigt att träna varierat. På det viset blir du mer allsidigt stark och skaderisken minskar.

Målmedvetet med program

Vägarna till bättre resultat är flera. Men du bör antagligen ta hjälp i någon form. Ett alternativ är att träna regelbundet med personlig tränare eller i en fokuserad grupp. Men du kan även prova på att träna själv efter ett träningsprogram, där metodiken är framtagen av experter. Ofta levereras dessa med pedagogiska förklaringar och illustrationer för att du själv ska kunna kontrollera och förbättra din teknik.