Ta hand om dig själv på bästa sätt med en samtalsterapeut

Ingen har undgått att krisen i världen och vår omgivning även kan påverka krisen som kanske ständigt ligger och puttrar på insidan av oss själva. Och ännu mer ved i dess glöd ges den när vi ständigt matas av artiklar och tidningarnas budskap om hur världen mår. Just då är det viktigare än någonsin att ta hand om sig själv och det som pågår inuti dig. Ibland kan det vara så lätt som att ta hand om sin omvärld för att ta hand om sig själv. Ibland kan det krävas ännu mer, så som samtal och hjälp från professionella.

Du måste inte hantera allt själv

Även om du, och många tillsammans med dig tror att du kan hantera dina kriser eller annat mående själv så är inte så fallet. Att våga prata med sina nära och kära, ta hjälp och erkänna sina svårigheter eller blotta sina utmaningar kan i många fall vara vägen framåt till både personlig utveckling och ett mycket bättre mående och en lättare vardag. Det sistnämnda, en lättare vardag – är inget man ska ta för givet att man jämnt ska ha, men man kan alltid sträva efter det. Du kan läsa och söka kunskap om detta beteende på nätet, exempelvis på nyinsikt.se.

Låt samtalet ta plats

Kriser har i många tider fått oss att anpassa tjänster och jobb utefter vad denna kräver. Nu jobbar fler och fler på distans och det är tack och lov mer regel än undantag att vård ges på länk numera. Vi ska icke underskatta den mänskliga kraft som ligger i att träffa en annan människa, men att träffas på länk eller via telefon är bättre än att inte ses alls. Därför vill vi rekommendera dig att se efter om din samtalsterapeut kan ha samtal över länk, eller om denna kan ta ett samtal över telefon. Ta dig tiden till detta!