Sätt att skapa energi i höstmörkret

När det börjar bli mörkt så är det många av oss som tappar all energi. Även om det hör säsongen till så kan det fortfarande vara mycket påfrestande att inte orka göra något. Men det finns en del som man kan göra för att ta hand om sig och samla lite energi. Här kommer några tips och råd för dig som vill försöka motverka höst-dippen.

Att röra på oss är en av de bästa sätten som vi kan få mer energi. Det kanske känns mycket motigt att ens tänka tanken på att ta sig till gymmet eller ut i löpspåret. Men det finns andra alternativ för dig som inte riktigt har orken. Numera är det många träningsaktörer som erbjuder streaming av instruktionsvideos för olika träningsformer. Kanske kan du i din egen takt röra på dig till exempelvis yoga i ditt eget hem. B-light har ett bra utbud om du behöver bättra på garderoben med träningskläder som passar för hemmaträningen.

Utöver träning så är sömn det absolut viktigaste för oss. Lyssna på kroppen och ge den någon timme extra den här tiden på året, är du dödstrött så ska du inte kämpa emot. Vitaminer är också ett bra sätt att stärka immunförsvaret och hålla energidepåerna under kontroll. Slutligen så är det otroligt viktigt att se till att få frisk luft och dagsljus. En kort stund på lunchrasten gör under för eftermiddagarna. Under helgerna så är det läge att verkligen passa på att komma ut. Se till att tillbringa så många ljusa timmar som möjligt utomhus när du har möjligheten. Snåla inte heller med att tända lampor inomhus och försök att sitta vid fönsterna när du behöver vara inomhus. Då hinner hjärnan uppfatta ljuset även om du inte befinner dig utomhus.