Hemmaträning – för dig med nack- och ryggproblem

Är du en av många som upplever problem med nacke och rygg? Då är du inte ensam, väldigt många människor upplever något form av problem med dessa punkter. Du kan alltid gå till en kiropraktor för att få bukt med dina problem, oftast är det bara en temporär lösning. Det absolut viktigaste för att få bukt med dina problem är att du stärker upp de muskler i närheten av problemet för att avlasta och på så sätt få bort smärtan som du upplever. Du kan skaffa dig rätt saker som hjälper dig att bygga upp de muskler för behöver tränas.

Hjälpredskap

Det finns massor av redskap på marknaden du kan använda för att hjälpa till att bygga upp de muskler som behöver förstärkas. Några vi rekommenderar är till exempel en ordentlig träningsmatta, träningsband av olika sorter samt fria vikter som hantlar. Det finns massor av tips och tricks här som du kan välja mellan.

Olika övningar

Behovet av en stark bål är något vi alla behöver för vårt eget välmående och hjälper till så att rygg och ländrygg förstärks. Olika magövningar som plankan, situps, och benlyft kan du göra hemma. Det är även viktigt att stärka nackmuskelaturen och övre rygg. Här ser du övningar för både unga och pensionärer.