Träna efter en skada i handen

En skadad hand är aldrig roligt att ha, det hindrar oss från att göra väldigt mycket saker som vi annars gör utan problem. Det kan även ta ganska lång tid för skadan att läka och det är lätt att slå upp en skada i handen om du inte är försiktig. Du behöver också göra de övningar som du fått att göra för att du snabbare ska få upp rörligheten och styrkan igen.

Skynda långsamt

Kom ihåg att du inte kommer vara lika stark i handen som blev skadad som innan skadan. Det smartaste du kan göra är att skynda långsamt och successivt öka belastningen för handen. Gör de ont med en specifik vikt sänker du vikten och försöker igen, då har du troligtvis lagt på för mycket vikt om det gör ont. Det finns även andra hjälpmedel mot skador, klicka dig vidare här.

Lyssna på din sjukgymnast

Det är viktigt att du följer programmet som din sjukgymnast gjort speciellt för dig. Det kommer hjälpa till med läkningen och du kommer få tillbaka styrkan i handen fortare. Du kan även fortsätta göra övningarna även när handen är läkt för att bygga upp styrkan ännu mer. Medicin är också något som kan hjälpa dig att läka fortare.