Hitta din träningsform

Alla är vi olika och har olika förutsättningar för hur vi ska kunna träna. Det gäller att du hittar din träningsform som passar dig och som ger dig bäst resultat. Du kanske får prova några träningsformer innan du hittar hem så att säga. Men ge inte upp förr eller senare så har du något som du kan hålla på med och som passar dig perfekt.

Kampsport är kanske något för dig?

Om man inte har koll på hur man tärnar kampsport så kanske man har en förutfattad mening om att det ska vara hårt och våldsmat. Men detta stämmer inte helt och hållet. Det låter mycket värre än vad det är. Det är många gånger självbehärskningen och kontrollen över den egna kroppen som är det viktiga i träningen.

Dock så är det viktigt med skydd när man börjar med kampsport och allt hittar du hos jabb.se som säljer dräkter, träningsprylar och skyddsutrustning online. Detta kanske du inte köper direkt du börjar träna utan kanske kan låna på den anläggning där du provar på kampsport.

Hitta det som du tycker om

Det är viktigt att du tycker om den träning som genomförs. Utan glädjen i träningen så är det inte någon mening att hålla på. Du kanske har kamrater som håller på med exempelvis kampsport. Fråga om du får följa med och se vad det hela går ut på. Är ni ett gäng som håller på så är det så mycket roligare att träna tillsammans än på egen hand. Och med kampsport så måste du ha någon som kan sparra mot för att få motstånd och lära dig mer hur det fungerar.

Vi hoppas verkligen att du hittar en träningsform som du tycker om och som passar dig. Kanske är det så att kampsport är det som du ska välja. Lycka till med din träning!!